Tontunmäki-seura toivottaa kaikki Tontunmäen alueen asukkaat tervetulleiksi Tonttuiltamiin. Paikkana Uusikummun (ent. Outokumpu) ravintola Kuura, Riihitontuntie 7 d.

Tule tutustumaan seuran toimintaan ja kertomaan ideasi alueen kehittämiseksi! Ohjelmassa tanssiesitys, joulupukin vierailu, riisipuuro, glögitarjoilu, joulutortut ja pientä makeaa.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. 

Ilmoittautumiset 21.11.2019 mennessä sähköpostitse: tontunmakiseura (at) gmail.com. Ilmoitathan osallistuvien aikuisten ja lasten lukumäärän.

 

 

Päivitys: 7.6.2019 saimme tiedon, että Espoon kaupunki on päättänyt lopettaa Tontunmäenkenttä-urheilukentän suunnittelun. Tontunmäki-seura haluaa kiittää kaikkia asiaan päätökseen myötävaikuttaneita.
Tontunmäki-seura on lähettänyt kannanoton Espoon kaupungille Tontunmäenkenttä-nimisen urheilukentän suunnitteluhankkeeseen liittyen.

 

Tontunmäki-seuran tietoon tulleiden kommenttien ja kannanottojen perusteella enemmistö seuran jäsenistä vastustaa jalkapallokentän sijoittamista Tontunmäen niitylle. Myös hankkeen suunnittelijoiden 7.5.2019 järjestämään yleisötilaisuuteen osallistuneet Tontunmäen asukkaat vastustivat suunnitelman hyväksymistä nykymuodossaan yksimielisesti. Tontunmäki-seura on päättänyt jättää kannanoton Espoon kaupunkitekniikan keskukselle ja vastustaa kenttäsuunnitelmaa. Vastine on lähetetty 20.5.2019.

 

Lisää suunnitelmasta voit lukea täältä. 

 

Seuran vastineen voit ladata täältä:
 
Kuva: Espoon kaupunki

 

Tervetuloa kaikki Tontunmäki-seuran jäsenet seuran vuosittaiseen syyskokoukseen!

Aika: torstaina 25.10.2018 klo 18 - 19:30

Paikka: Gallows Birdin kabinetti, Merituulentie 20


Kokouksessa keskustellaan seuran toiminnasta, taloudesta ja tulevaisuudesta,

sekä valitaan seuran hallitus seuraavaksi toimikaudeksi. 

Ilmoittautumiset seuran sähköpostiin: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Facebookin tapahtumasivun kautta.

 

Seuran tavoitteet 2018

 

Tontunmäki-seura kutsuu kaikki seuran jäsenet, jäseniksi haluavat sekä muut Tontunmäen alueen kehittämisestä kiinnostuneet suunnitteluiltaan. Tapahtumassa keskustellaan, ideoidaan ja suunnitellaan yhdessä Tontunmäki-seuran toimintaa kevätkaudelle 2018. 

 

Tapahtumaan voi halutessaan ilmoittautua Facebookin tapahtumasivun kautta tai sähköpostitse: tontunmakiseura (at) tontunmaki.fi. Myös ilmoittautumatta voi tulla.

 

Seuran tavoitteet 2018

 

Tontunmäen kohdalla Merituulentien varressa on alkanut muutostyöt. Merituulentien pohjoispuolinen kevyenliikenteenväylä suljetaan 12.10.2017 välillä Niittyportti - Koivu-Mankkaantie. Lisätietoja hankkeesta löytyy Espoo-fi -sivuilta

 

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus järjestää Espoo Metro Areenalla (Urheilupuistontie 3, Espootiistaina 10.10.2017 klo 18–20 kaikille avoimen visiotyöpajan, jossa ideoidaan Tapiolan urheilupuiston ja sen lähialueen tulevaisuutta. Visiotyöpajan tarkoituksena on saada lähiseudun asukkailta, urheilupuiston käyttäjiltä, alueen yrittäjiltä ja muilta sidosryhmiltä käyttäjäkokemuksia, näkemyksiä ja kehitysehdotuksia uutta urheilupuistoa varten. Tervetuloa tilaisuuteen visioimaan, uudistamaan ja kehittämään urheilupuistoa! 

 

Tontunmäki-seuralla on nyt oma sivu Facebookissa. Sivulla julkaistaan ajankohtaisia aiheita sekä kuvia Tontunmäen tapahtumista. Facebook-sivun kautta voit myös ottaa yhteyttä Tontunmäki-seuran hallitukseen. Tervetuloa seuraamaan ja tykkäämään.

https://www.facebook.com/tontunmakiseura/

 

17.9.2017 pidetyssä syyskokouksessa valittiin Tontunmäki-seuralle uusi hallitus. Hallituksen yhteystiedot löydät täältä

Kiitämme edellistä hallitusta usean vuoden ajan seuran hyväksi tekemästä työstä!

 

Tontunmäkeläisillä on oma, melko aktiivinen FaceBook-ryhmä josta löytyy tietoa ja tiedotteita, kuvia yms. Liity mukaan jos et vielä ole ryhmän jäsen!  https://www.facebook.com/groups/5438633631/

 

Jousenpuiston asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä 3.12.2012 - 7.1.2013 välisenä aikana.

 

Alkuperäinen kaavaehdotus joka sisälsi erittäin korkeita tornitaloja palautettiin kesäkuussa uudelleen käsittelyä varten. Ehdotusta vastaan kerättiin myös kansalaisadressi. Uusi, korjattu ehdotus on nyt nähtävillä.


 

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta palautti Jousenpuiston asemakaavan takaisin valmisteluun kokouksessaan 13.6.2012. Hankkeeseen linjattiin tehtäväksi muutoksia, jotka mm. vähentävät suunniteltua rakennusoikeutta yli 10 000 m2 ja madaltavat siten alueelle kaavailtuja torneja. Lisäksi alueelle esitetty ratkaisu asuntojen huoltoliikenteen ohjaamisesta kevyen liikenteen väylälle poistetaan. Kaupunkisuunnittelulautakunnan päätökseen vaikuttivat suuresti asukkaiden yhteydenotot päättäjiin, ja alueella hiljattain järjestetty maastokatselmus.

 

Lähde: Tapiolan Killan webbisivusto

Jousenpuiston kaavoitushanke on kaavoituksen alikana muuttunut melkoisesti alkuperäisestä suunnitelmasta. Jousenpuiston alueen asukkaat ovat perusteellisesti selvittäneet kaavoitusta ja jättäneet kirjelmän Espoon valtuutetuille.

 

Tapiolan puutarhakaupunkiin ja Tontunmäkeen kiinteästi liittyvälle Merituulentien ja Koivu-Mankkaantien väliselle alueelle on kaupungin taholta suunniteltu metroasemaa, ja sen ympärille erittäin tiivistä ja korkeaa rakentamista.

 

Suunnitelmassa on esitetty rakennettavaksi pienelle alueelle mm.

    • 26-kerroksinen, liki 100-metrinen tornitalo Tontunmäen ja Tapiolan väliin.
    • 1 100 uutta asukasta pienelle peltoläntille ilman uusia peruspalveluita
    • Pyörä- ja kävelytie, jolla jyräävät kaupan lastirekat ja jäteautot
    • Korttelitehokkuus, jota käytetään maailman miljoonakaupungeissa 


Tontunmäki-seura välittää ohessa tiedoksi paikallisten asukkaiden laatiman, vaivalla kerättyihin faktatietoihin pohjautuvan kirjelmän, joka on osoitettu Espoon valtuutetuille. Asukkaiden työstämä lausunto valaisee ansiokkaasti eräitä hankkeen vähemmän tunnettuja ongelmakohtia, tuoden samalla esiin ylisuuren rakentamisen aiheuttamat ilmeiset ongelmat paikallisten näkökulmasta.

 

pdfLue kirjelmä täältä!

 

Allekirjoita myös suunnitelmaa vastustava adressi!

Adressin alekirjoittamisella on kiire, sillä kaupunkisuunnittelulautakunnan kokous on 30.5.2012

 

 

loppuNykyinen postikonttorimme suljetaan valitettavasti maalis-huhtikuussa. Yksityisasiakkaat joutuvat jatkossa asioimaan Ison Omenan postissa. Alueen yritysasiakkaille suunnitellaan uudentyyppistä palvelua.

 

Asiasta voi antaa postille palautetta, varsinkin jos palvelu jatkossa takkuaa Isossa Omenassa!

 

Lisää lukemista: Länsiväylän uutinen asiasta

Kaavamuutoksen valmistelu: Kotitontuntie 5 (Tontunmäki 211837)

Tontunmäen alueella on vireillä asemakaavamuutos liikerakennusten korttelialueen muuttamiseksi asuinkerrostalojen korttelialueeksi nykyisen Kamppailuopiston kohdalla. 

Tarkemmat tiedot (osallistumis- ja arviointisuunnitelma) katsottavissa Espoon sivuilta 27.11.2018 saakka.

Tontunmäen asukkaat voivat osallistua kaavatyön valmisteluun kertomalla mielipiteensä suunnitelmasta. Kirjallisia mielipiteitä voi jättää 27.11.2018 klo 15.45 mennessä sähköpostiosoitteella: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Kaavan nimi, alue- ja asianumero (Tontunmäki, 211837, 3285/2017) on mainittava.

 

Screen Shot 2018-11-13 at 19.10.14.png

  

Espoon kaupungin kaavoituksesta löytyy tietoa kaupungin sivuilta. Alla on linkit ajankohtaisiin hankkeisiin. Kaupungin sivuilta löytyy karttapalvelu, josta voi hakea vireillä olevia hankkeita.

 

Muut tällä hetkellä Tontunmäkeä ja/tai sen lähiympäristöä koskevat seuraavat hankkeet:

 

Tontunmäki-seura seuraa lähialueen suunnitteluhankkeita ja ottaa tarvittaessa niihin kantaa. Seuran kautta voit vaikuttaa lähiympäristösi suunnitteluun!